SsangYong

Hij is er: de nieuwe SsangYong Rexton

De nieuwe Ssang Yong Rexton is aangekomen! Buiten de naam heeft hij nog weinig gemeen met zijn voorganger. Hij is meteen ook een pak groter: dankzij de lengte van 4,85 meter, de breedte van 1,92 meter en de hoogte van 1,80 meter is het één van de ruimste SUV’s in zijn klasse. Zonder problemen geeft hij comfortabel plaats aan 7 personen.

Ook qua uitrustingsniveau maakt de Rexton een behoorlijke sprong. In de topversies maakt men uitvoerig gebruik van leder en in het dashboard valt vooral het grote infotainment touchscreen scherm van 9,2″ meer dan op. Op het instrumentenpaneel wordt de informatie nog eens in het klein herhaald.

Op het vlak van veiligheid scoort de Rexton ook zeer hoog: een autonome noodremhulp, rijstrookassistentie, een 360°-camera, waarschuwing voor kruisend verkeer achter de auto en een dodehoeksensor.

De Rexton wordt aangedreven door een 2.2 liter viercilinder dieselmotor met 181 pk. Deze wordt gekoppeld aan een zeventrapsautomaat. Je kan ook kiezen voor een 2.0 liter viercilinder van 225 pk, voorzien van een zestrapsautomaat.

De VAB koos de SsangYong XLV tot “Gezinsauto van het Jaar”SsangYong XLV

De SsangYong-familie vergroot voortdurend. Het gamma werd immers uitgebreid met de XLV. Eigenlijk is de XLV een 23.5 cm langere versie dan de reeds ruime Tivoli. Is of wordt jouw gezin ook groter? Dan is de SsangYong de ideale SUV voor jou.

Dat vinden wij niet alleen, ook de pers deelt onze mening. En ook andere bestuurders. De XLV werd tijdens de jaarlijkse VAB Gezinswagenverkiezing in december 2015 verkozen tot VAB Gezinswagen van het jaar 2016. De jury bestond uit 78 gezinnen met kinderen en 25 autojournalisten.

Ook benieuwd of jouw gezin in zo’n XLV past? Breng je hele familie mee en verras ze met een proefrit.

Als monovolume met 7 plaatsen of als lichte vrachtmet 5 comfortabele plaatsen: de SsangYong RodiusSsangYong Rodius

Als je op zoek bent naar een wagen met 7 plaatsen hoef je heus niet met een minibus te rijden. De SsangYong Rodius is een elegante monovolume met een uitgesproken esthetiek en een maximum aan gebruiksgemak. Hij beschikt over 7 comfortabele zetels in een elegante opstelling voor maximaal zitcomfort van alle passagiers.

Volstaan echter 5 zitplaatsen, maar wil je dit toch koppelen aan een enorme kofferruimte en een aantrekkelijke fiscaal plaatje? Kies dan voor de SsangYong Rodius als lichte vracht: je behoudt 5 zitplaatsen, maar je krijgt 2,2 m3 aan kofferruimte. Je betaalt geen Belasting op de Inverkeersstelling en de jaarlijkse verkeersbelasting is ook minimaal. Vergeet ook niet dat de Rodius een trekvermogen heeft tot 2 ton.