Online een auto kopen

Een auto kopen is een proces waar heel wat aan vooraf gaat. Je bezocht het autosalon (dat in 2021 ook al niet doorgaat), je verzamelt papieren brochures, je leest gespecialiseerde autobladen en je bezoekt showrooms van diverse merken of autobedrijven. Maar in tijden van groeiende digitalisering zoek je de informatie over jouw favoriete auto op webpagina’s van de automerken, lees je reviews en testen op autosites.

En dan is er het moment dat je de beslissing neemt om het merk en model van jouw keuze effectief aan te kopen. En dan moet je je toch fysiek op stap richting dealer. Op dit ogenblik is onze showroom echter verplicht gesloten, maar bieden wij bieden je toch de mogelijkheid om de aankoop – en alles wat er bij komt kijken – op afstand en in veilige omstandigheden af te handelen.

Maak je keuze

Waasland Motor heeft een voortdurende stock van 150 meteen leverbare nieuwe wagens. Mooi verdeeld over Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Fiat Professional en SsangYong. Er zit dus zeker een wagen bij die beantwoordt aan jouw wensen en budget. Wij hebben ze gegroepeerd op meerdere online locaties:

  • Fiat personenwagens, klik hier 
  • Fiat Professional bedrijfswagens, klik hier
  • Alfa Romeo, klik hier
  • Jeep, klik hier
  • SsangYong, klik hier

Ook onze tweedehandswagens, demo-wagens en ingeschreven wagens met 0 km vind je op deze webpagina’s.

De officiële catalogusprijzen hebben we reeds deels verlaagd. Maar misschien kan je ook nog profiteren van een overname-, een stock- of een ecobonus.

Staat er toch niet tussen wat je zoekt? Dan kan je zelf je auto samenstellen via de car configurators van Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Fiat Professional of SsangYong

Laten we met elkaar praten

We herhalen het nog even: normaal ben je en blijf je van harte welkom in onze showroom. Maar nu kan dit wegens verplichte sluiting tijdelijk even niet. Maar in tijden van Skype, Zoom, Microsoft Teams, Google Hangouts, Facetime, WhatsApp, Messenger en andere online communicatietools kunnen we ook perfect met elkaar praten. En zien we elkaar ook meteen.

Je hebt je keuze gemaakt – een stockwagen of een zelf geconfigureerde wagen – en je wil de definitieve prijs van deze (of meerdere) auto’s kennen? Dan gaan we even virtueel rond de tafel zitten. Ook al hebben we al een ruime korting toegepast op de wagens op onze webpagina’s: je kan misschien nog genieten van extra premies of bonussen. En misschien wil je er ook wel nog extra accessoires bij? Of je wil je wagen inruilen en wens je dat we daar ook even een overnameprijs op kleven.

Zo’n virtueel gesprek is natuurlijk even vrijblijvend als een gewoon bezoek aan onze showroom.

Bel of SMS met Jasper op het nr. 0473 57 04 57 of gebruik onderstaande knop om een persoonlijke videocall met Jasper te boeken. Dit kan ook via de chatbox, in de rechterbenedenhoek op deze webpagina.

De auto van dichtbij bekijken

Je hebt je keuze gemaakt. Maar je zag de auto enkel op papier of op je computerscherm. En je ziet ook slechts een beperkt aantal foto’s van de bewuste wagen. Geen probleem: ook daarvoor gebruiken we de digitale tools. Door middel van de smartphone- of tabletcamera doen we een regelrechte “toer” rond de stockwagen – of een gelijkaardig model indien je een wagen configureerde.

We tonen je – in een goed verlichte ruimte of buiten – alle voordelen van de wagen en accentueren de kleur van de wagen en het interieur. We bekijken hoe groot de kofferruimte is, de beenruimte achteraan, hoe het dashboard eruit ziet. Uiteraard laten we de geluidsinstallatie horen en werpen we een blik onder de motorkap. Kortom: net zoals je dit in onze showroom zou beleven. We kunnen er zelfs een opname van maken, die we graag met je delen.

Eén ding kunnen we spijtig genoeg niet: die heerlijke geur van een nieuwe wagen digitaal overbrengen!

Financiering, verzekering & inschrijving

Heb je beslist? Proficiat! Ook de administratieve kant van het verhaal kunnen we digitaal afhandelen. Wens je een financiering, een renting, een verzekering, een onderhoudscontract of verlengde waarborg? Alle financierings-, verzekerings- en inschrijvingsformaliteiten worden via digitale kanalen met jou – of met jouw bank, accountant of verzekeringsmakelaar – geregeld.

Ook de – nieuwe – nummerplaat wordt rechtstreeks naar onze garage gestuurd. Wij zorgen ook voor een duplicaat voor de voorkant van de wagen.

De aflevering

De administratieve molen is grotendeels achter de rug? Dan hebben wij al het nodige gedaan om jouw wagen te voorzien van eventuele extra accessoires. We zetten hem technisch in orde en poetsen hem. Een aangepaste hoes houdt hem stofvrij tot het moment van de aflevering.

De levering: hoe doen we dit? Je mag uiteraard een vrij moment uittrekken om hem te komen afhalen in onze garage. Maar we brengen hem – nadat we hem volgetankt hebben – ook graag tot bij jou thuis. We tonen nog een keer hoe alles werkt en koppelen je smartphone met het infotainmentsysteem. Zowel de afhaling in onze garage als de levering bij jou thuis gebeurt in de meest veilige omstandigheden en Coronaproof.

Indien voorzien, nemen we jouw overnamewagen ook meteen mee.

De naverkoop

Tijdens de afleveringsfase – bij jou thuis of bij ons in de garage – overlopen we ook nog even hoe het zit met het onderhoud en de waarborg van de wagen. We vertellen je wat je moet doen bij een eventueel defect of een ongeval. Maar ook hoe je best afspreekt met onze dienst-na-verkoop voor onderhoudsbeurten en herstellingen.

Kortom: we zorgen ervoor dat je jarenlang onbekommerd van jouw nieuwe wagen kan genieten!

Bekijk in dit filmpje nog eens hoe we het aanpakken

Online sales Waasland Motor