Waasland Motor erkend CNG-installateur

Waasland Motor is nu ook een erkende installateur en keuringsstation voor CNG-installaties

Het blijft een stevig discussiepunt: welke brandstof en welke motorisatie is nu het beste voor het milieu? Is dit een elektrische auto of een hybrid of eentje met een moderne dieselmotor. Of opteer je toch maar voor een benzinemotor? Is waterstof misschien de toekomst? En wat met CNG? (aardgas).

In de media verschijnen regelmatig artikels die elkaar al eens durven tegenspreken, afhankelijk van de bron en de belangen van wie het artikel schrijft. Ieder merk beweert immers dat zijn wagens het meest ecologisch en duurzaam zijn.

Feit is wel dat de keuze afhangt van een aantal zaken die los staan van het milieu en het technische aspect. Een belangrijke keuzefactor is de aankoopprijs van de wagen. Maar ook de fiscale voordelen, het rijbereik (actieradius) en de onderhoudskosten zijn bepalend.

DATS24 is de brandstofpoot van de Colruyt Groep. Zij doen heel veel objectief onderzoek naar de voor- en nadelen van bepaalde technologieën om hun verkooppolitiek hierop af te stemmen en hun tankstations aan te passen aan de vraag van de markt. Zij werken samen met de VUB, Thomas More Hogeschool en de UGent.

Zij concluderen dat CNG zeker en vast een verantwoorde keuze blijft. Onlangs verschenen in de pers negatieve berichten over uitstootwaarden van aardgas-motoren, maar die waren gebaseerd op Amerikaanse waarden. De Belgische/Europese aardgasmix wijkt daar immers behoorlijk van af.

CNG blijft een verantwoorde keuze

Ook met de recente berichtgeving over aardgas-emissies, blijven ze bij DATS 24 overtuigd van de kwaliteiten van CNG als brandstof. Er is immers een zeer groot verschil tussen de Belgische/Europese aardgasmix en de Amerikaanse, waarop de berichtgeving is gebaseerd.

Waasland Motor gelooft ook in CNG

Als concessiehouder van de Fiat Group en het Koreaanse merk SsangYong had Waasland Motor al heel wat modellen, die met CNG beschikbaar waren, in het gamma.

Bij Fiat was dit o.a. de Panda, de Doblo en Qubo en de bedrijfswagens Fiorino, Doblo Cargo en Ducato. Bij SsangYong kon de Tivoli en de Grand Tivoli door de invoerder voorzien worden van een CNG-installatie.

Sinds maart 2020 is Waasland Motor nu ook erkend CNG-installateur en maakt dus ook deel uit van een select gezelschap van bedrijven die over de nodige kwalificaties en apparatuur beschikken om de nodige controles en herstellingen uit te voeren, installaties in te bouwen of te verwijderen. Ons erkenningsnummer is CNG-175.

Dit doen we niet alleen voor de modellen uit ons eigen gamma, maar voor alle merken en modellen die vanuit de fabriek of in naplaatsing werden voorzien van een CNG-installatie.

Heb jij als dealer, multimerkenspecialist of handelaar in tweedehandswagens een wagen die bv. een 4- of 5-jaarlijkse keuring van het gasreservoir moet ondergaan of waarbij een test of vervanging van de hogedrukleidingen moet gebeuren? Aarzel niet ons te contacteren voor een afspraak. Voor een controle van de installatie mét afgifte van de nodige attesten rekenen wij de vaste prijs van 255 € + BTW.