Onderhoud

Wanneer heeft je wagen onderhoud nodig ?

We trappen een open deur in als we je vertellen dat je wagen af en toe onderhoud nodig heeft. Maar hoe dikwijls en wanneer moet dit? Dat is een vraag waar we je geen standaardantwoord op kunnen geven.

Het door de fabrikant geprogrammeerd onderhoudsschema – dat je terug vindt in je het onderhoudsboekje van je wagen – is uiteraard een goede leidraad. Het houdt rekening met het aantal gereden kilometers en vertelt je welk onderdeel of product moet vervangen worden volgens de behaalde kilometerstand.

Informatie over onderhoudscontracten om de kosten voor onderhoud en de herstelling te spreiden

Toch is dit niet allesbepalend: alles hangt ook af van de termijn waarop je die kilometers rijdt. Misschien vertelt het onderhoudsboekje je dat je wagen iedere 30.000 km een groot onderhoud nodig heeft. Rijd je ongeveer 10.000 km per jaar dan duurt het in theorie zowat 3 jaar eer je wagen zou toe zijn aan een grote onderhoudsbeurt. Je zal het met ons eens zijn dat dat vrij lang is.

Een aantal onderdelen of vloeistoffen zijn immers ook onderhevig aan slijtage, zelfs als de wagen niet rijdt.Maak online een afspraak voor het onderhoud van je wagen

Daarom hanteren we deze stelregel: rijd je meer dan 30.000 km per jaar, baseer je dan op de gegevens in het onderhoudsboekje. Doe je minder dan 30.000 km per jaar, laat je wagen dan jaarlijks onderhouden, ongeacht het aantal gereden kilometers. Een groot aantal zaken kunnen dan immers preventief aangepakt worden. Op die manier zorgen we ervoor dat onaangename verrassingen vermeden worden.