Alfa Romeo Stelvio Stock

Alfa Romeo

De Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm zijn terug

Na de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio reïncarneert Alfa Romeo opnieuw een legendarische typebenaming, nl. de GTA en GTAm. In de jaren ’60 en ’70 waren de Alfa’s GTA en GTAm synoniem voor fantastische sportwagens die tijdens de grootste autoraces de concurrentie steevast vloerden.

De nieuwe Alfa Romeo Giulia GTA (wat staat voor Gran Turismo Alleggerita) is niet zomaar een kopie van de Giulia QV. Zo heeft de GTA 30 pk meer dan de Giulia QV en weegt hij 100 kg minder. Dit brengt de pk/gewicht verhouding op 2,82 kg per pk. Hierdoor flitst de GTA van 0 naar 100 km/u in amper 3,6 seconden.

Aan de buitenkant is de GTA herkenbaar aan het specifieke aerokit en het carbon bodykit. Het verschil tussen de GTA en de GTAm zit hem in het aantal zitplaatsen. De GTA heeft 4 zitplaatsen t.o.v. 2 in de GTAm. Deze laatste heeft ook een 6 punts veiligheidsharnas en een rollbar.

Oh ja, er worden van de Alfa Romeo Giulia GTA maar 500 stuks geproduceerd. De prijs is echter nog niet bekend. En voor de levering moet je nog even wachten tot het voorjaar van 2021.