Geschiedenis

Het begon in Rupelmonde

De roots van Waasland Motor liggen in de Kloosterstraat te Rupelmonde waar Etienne Vergauwen – midden jaren ’50 – onder de naam Rupelmotor, een Ford-garage begon.

De Ford-concessie

Begin jaren ’60 “boomde” de Ford-concessie. Het was de tijd van de Ford Anglia, Cortina, Corsair en de Taunus 12M, 15M en 17M. Voor vele Rupelmondenaren – en streekgenoten – was een Ford van Rupelmotor hun eerste wagen.

De overschakeling naar Fiat

In 1969 – naar aanleiding van de lancering van de Fiat 127 – werd overgeschakeld naar Fiat. Rupelmotor werd tevens Fiat-concessiehouder voor de regio.

Rupelmotor wordt Waasland Motor en verhuist naar Temse

Begin 1990 wordt de vertrouwde locatie in Rupelmonde ingeruild voor een splinternieuwe garage aan de Kapelanielaan te Temse, vlakbij de drukke Rijksweg N16. De naam verandert in Waasland Motor. De opening gaat gepaard met de lancering van de populaire Fiat Tempra.

Waasland Motor wordt ook concessiehouder voor Alfa Romeo

Midden 1995 wordt Alfa Romeo toegevoegd aan het verkoopgamma.

De huidige locatie

De vertrouwde garage aan de Kapelanielaan 9a barstte al snel uit zijn voegen. In 2005 werd daarom een nieuwe ultramoderne garage geopend in dezelfde Industriezone, maar enkele honderden meters verder. Er werd geïnvesteerd in een ultraruim atelier en een imposante showroom. Naast Fiat en Alfa Romeo, kreeg ook Lancia een plaats. Later kwamen Jeep en SsangYong erbij en werd Waasland Motor ook een servicepunt voor Abarth.