Herstelling

De herstelling van je wagen

Gekwalificeerd personeel dat voortdurend bijgeschoold wordt door de constructeur, originele onderdelen, topmerken op het vlak van oliën en andere producten, een goed uitgeruste werkplaats en hoogtechnologisch gereedschap zorgen er voor dat de duur van de herstelling en de kosten ervan tot een minimum herleid wordt.

Onze flexibele openingstijden en ons goed uitgerust vervangwagenpark houden je mobiel.

De openingstijden van onze werkplaats

  • Maandag tot donderdag: van 8 tot 12 en van 13 tot 17 uur
  • Vrijdag: van 8 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur

De tip van Dennis

Dennis is de werkplaatsverantwoordelijke van Waasland Motor. Hij geeft je graag enkele tips, handig voor wie deze zomer met de wagen op vakantie gaat.

Je auto heeft het immers zwaar te verduren tijdens zo’n lange reis. Meestal rijdt men enkele duizenden kilometers en is de wagen ook nog eens zwaarder beladen dan normaal.

Wat moet je doen als je met de auto op vakantie gaat?

De banden moeten uiteraard in goede conditie zijn. Controleer daarom voor vertrek of de profieldiepte nog minstens 3 mm is en of de banden niet beschadigd zijn. Let daarbij niet alleen op het loopprofiel, maar check ook de zijkanten van de banden op stoeprandschade. Een bult op de bandflank is een aanduiding van een zwakke plek en kan eventueel een klapband veroorzaken.

  • Breng álle banden op spanning  en vergeet daarbij de reserveband niet. Je mag de banden, gezien de hogere belasting tijdens je vakantietrip, zelfs een 200 gr. meer spanning geven. Hoe weet ik wat de juiste bandenspanning is voor mijn wagen? Je vindt de voorgeschreven bandenspanning in het instructieboekje van je auto, op een sticker in het portier of op de binnenkant van de tankklep. Controleer de bandenspanning als de banden koud zijn. Als je twijfelt of je wagen wel de juiste bandenspanning heeft, kom gerust even langs in onze PitStop. We checken de bandenspanning van je wagen en corrigeren ze indien nodig.
  • Ga na of er voldoende olie in de motor zit en controleer ook het peil van de rem- en koelvloeistof. (let op: controleer de koelvloeistof en de olie alleen als de motor koud is). Staat een niveau volgens jou te laag en moet er bijgevuld worden? Kom dan even naar onze garage, zodat je zeker bent dat de voorgeschreven olie, rem- of koelvloeistof bijgevuld wordt. Er zijn veel verschillende oliën en vloeistoffen op de markt en deze zomaar mengen is geen goed idee. Vergeet uiteraard ook niet je ruitensproeiervloeistof bij te vullen.
  • Controleer de verlichting van je wagen en neem ook reservelampen mee (dit is in sommige vakantielanden verplicht!). Wij maken voor jouw wagen graag een setje lampen klaar.
  • Voor de warme bestemmingen: ga na of je airco voldoende werkt.
  • Zorg uiteraard voor wat basisgereedschap en kijk even of je krik en wielsleutel nog intact zijn.

Een voorafgaande diagnose of quickscan en dan pas een herstelling?

Brandt er een controlelampje op je dashboard, hoor je een bepaald storend geluid of levert de wagen niet de prestaties zoals normaal?

Aarzel dan niet om in onze garage langs te komen voor een voorafgaande diagnose of QuickScan. Door snel in te grijpen kunnen we bepaalde problemen tijdig detecteren en ze aanpakken en kan hierdoor misschien een duurdere herstelling vermeden worden.

Aan de hand van deze voorafgaande diagnose maken we een vrijblijvende offerte in functie van de te vervangen onderdelen of geschatte werktijd. Als je hiermee akkoord gaat wordt een definitieve planning opgemaakt, de onderdelen besteld en eventueel een vervangwagen gereserveerd. Pas dan gaan we over tot herstelling. Op die manier wordt de onbeschikbaarheid van je wagen tot het strikte minimum herleid.

Geef even een telefoontje naar onze receptie op 03 771 47 53 en vertel dat je eraan komt. Zodat ook de wachttijd voor de voorafgaande diagnose beperkt blijft.