Motorhome onderhoud

Geef het onderhoud of de herstelling van je motorhome in handen van een echte Fiat-specialist

We trappen een open deur in: de aankoop van een motorhome of camper is een behoorlijke investering. Je wil dan ook dat deze investering optimaal rendeert en dat je heel lang plezier hebt van jouw motorhome. En dat hij vertrekkensklaar staat wanneer jij en je gezin er op uit willen trekken.

Bij Waasland Motor zijn ze ook fan van motorhomes en campers. 67 % van de in België verkochte campers heeft immers het onderstel en de motor van de Fiat Ducato. Bovendien hebben onze gespecialiseerde technici zelf een motorhome en weten dus als geen ander hoe je er mee omgaat.

Wij investeerden in de nodige apparatuur (o.a. een hefbrug van 12 ton en 8 meter lengte) om in de meest veilige omstandigheden – zowel voor technicus als de wagen – aan jouw motorhome te kunnen werken. Zowel Vans, Alkoof- als Integrale-uitvoeringen.

Waarom kies je voor Waasland Motor?

Gespecialiseerde en geëngageerde technici

Onze motorhome-specialisten kennen de techniek van de Fiat Ducato als hun broekzak. Zij worden voortdurend opgeleid door Fiat Chrysler Auto/Stellantis en volgen alle technische evoluties op de voet. Zij hebben geen schrik om aan de meest compacte Integrale-motorhome te werken.

Het klinkt evident: bij iedere interventie aan het interieur wordt uiteraard sterk ingezet op de bescherming van het vloertapijt, zetel- en andere bekledingen.

Indien je dit wenst kunnen wij jouw motorhome ook aan de technische controle aanbieden.

Originele en gewaarborgde onderdelen

Wij gebruiken voor jouw motorhome op Fiat Ducato-basis enkel Mopar Originele Onderdelen. Mopar is het officiële onderdelenmerk van de Fiat Chrysler Automobile/Stellantis-groep.

Deze onderdelen beantwoorden aan de hoogste productievereisten, ze onderging de meest zware goedkeuringstests en kwaliteitscontroles. Maar bovendien: je hebt ook een waarborg van 24 maanden op ieder origineel onderdeel dat we op jouw wagen plaatsen. En die waarborg geldt ook in het buitenland.

Wij activeren jouw waarborgtermijn

Iedere nieuwe Fiat geniet van 24 maanden waarborg. Er is geen kilometerbeperking. Deze fabrieksgarantie biedt dekking van jouw Fiat Ducato tegen eventuele fabricagefouten. Deze worden gratis hersteld met behulp van originele of gereviseerde onderdelen.

Naast die technische waarborg heeft jouw Fiat Ducato ook recht op 24 maanden pechbijstand binnen Europa via Drive & Go, het mobiliteitsprogramma van de Fiat Chrysler Automotive/Stellantis-groep. 24 uur per dag, 365 per jaar staan zij voor jou klaar.

Ook heeft jouw Fiat Ducato een garantie van 36 maanden op eventuele lakfouten en 8 jaar op doorroesten van de structuurdelen van het originele koetswerk. Bij een Integrale-type wordt deze waarborg eventueel overgenomen door de ombouwer.

Er verloopt heel wat tijd tussen het bouwen van de basis Fiat Ducato en het afleveren van een volledig afgewerkte en ingerichte motorhome door de ombouwer. Daarom moeten wij in vele gevallen de waarborgperiode – na goedkeuring door de invoerder – aanpassen. Zodat jouw garantieperiode pas begint te lopen vanaf het moment dat de motorhome op jouw naam wordt ingeschreven. Die activatie van de waarborg doen wij met de glimlach.

Beter een goede buur…

Waasland Motor is gevestigd op op zo’n 300 meter van Alpha Motorhomes, een van de belangrijkste motorhomeleveranciers in België en verdeler van alle belangrijke merken. Ook Bronn Technics is op wandelafstand van onze garage.

Al zo’n 25 jaar werken wij met hen samen. Hun technici plaatsen of herstellen de specifieke motorhomeaccessoires en -techniek. Onze medewerkers nemen het van hen over als het over de Fiat Ducato-gerelateerde onderdelen of herstellingen gaat.

Zo kan je bv. perfect met Alpha Motorhomes of Bronn Technics een afspraak maken om een nieuwe dakkoepel of koelkast te plaatsen, waarna zij jouw wagen naar ons brengen voor de vervanging van de remblokjes of een reisnazicht. Zo hoef je je maar een keer te verplaatsen. Je kiest zelf waar je de wagen terug afhaalt.