Koetswerk

Wat doe je als je wagen schade aan het koetswerk heeft?

Oei, je bent zonet betrokken geraakt in een auto–ongeluk. Wat nu?  Allereerst: blijf kalm en hoffelijk, ongeacht wie of wat de oorzaak is van het ongeval. Het zal de afhandeling van het ongeval alleen maar vlotter laten verlopen. Hopelijk is er alleen maar schade aan het koetswerk van de auto en is er niemand gekwetst.

Wat doe je nu? Als je wagen nog op een veilige manier kan rijden, kom er dan zo snel mogelijk mee naar de garage. Is rijden niet meer mogelijk of kan dit niet meer in veilige omstandigheden – bv. omdat de wielen het koetswerk raken – bel dan onze takeldienst 0475/926613. Zij zullen ervoor zorgen dat je wagen d.m.v. een geschikte takelwagen naar onze werkplaats wordt gebracht.

Is dit tijdens onze openingsuren? Dan bekijken we snel hoe we je zo snel mogelijk opnieuw mobiel kunnen maken. We starten dan ook meteen een schadedossier op in samenspraak met je verzekeringsmakelaar en de aangestelde auto-expert. Zodat we zeer snel kunnen overgaan tot herstelling. Vindt alles plaats buiten de openingsuren? Dan wordt op de eerste werkdag onmiddellijk werk gemaakt van jouw dossier.

Verwittig ook zo snel mogelijk je makelaar. Samen met met hem zullen we zorgen voor een snelle afhandeling van je schadedossier.

Een kleine deuk of een krasje?

De hersteltechnieken van koetswerken evolueren constant. Heeft je wagen een kleine deuk of een lichte kras? Of was je wagen het slachtoffer van een zware hagelbui? Dan is het niet altijd nodig om bepaalde onderdelen zodanig te herstellen of te vervangen dat deze opnieuw herschilderd moeten worden.

In vele gevallen is het immers mogelijk om – met de juiste technieken en gereedschap – het beschadigde koetswerkdeel zodanig te hervormen dat de deuken of krassen opnieuw onzichtbaar wordt. Dit spaart uiteraard heel wat hersteltijd en is daardoor uiteraard ook goedkoper dan een vervanging of herstelling met herschildering.

Heeft je wagen ook zo’n deuk of kras en wil je weten of deze ook kan hersteld worden zonder herschildering? Vraag ons vrijblijvend om informatie, advies en een offerte.

Een inslag of een barst in de voorruit van je wagen?

De inslag van een steentje, een zware schok, vandalisme: ook al zijn de voorruit of andere ruiten nog zo sterk, ze blijven een kwetsbaar onderdeel van je wagen.

Wist je dat je bij Waasland Motor ook terecht kan voor de herstelling of de vervanging van je voorruit, achterruit of zijruiten? Jouw voordeel? Wij plaatsen de originele ruiten van Fiat, Alfa Romeo, Jeep of SsangYong. Hierdoor kunnen we je een perfecte pasvorm en kleur garanderen.

Ben je verzekerd tegen glasbreuk? Dan sturen wij de factuur rechtstreeks naar jouw verzekeringsmaatschappij en hoef je aan ons niets te betalen.

De administratieve kant

Bij een schadedossier komt heel wat administratie aan te pas: de aangifte bij je verzekeringsmaatschappij, het opmaken van een schadebestek, de onderhandelingen met de schade-expert, de planning van de herstelling, het regelen van een vervangwagen.

Waasland Motor helpt je door deze toch wel vervelende procedure heen. Wij nemen heel wat administratieve zorgen van je over en overleggen met je verzekeringsmaatschappij of -makelaar, maken een sterk dossier klaar en verdedigen dit bij de aangestelde schade-expert. Van zodra er een akkoord is, wordt de herstelling zo snel mogelijk ingepland en zorgen we ervoor dat je mobiel blijft dankzij een vervangwagen.

Waasland Motor is erkend door meerdere verzekeringsmaatschappijen zodat een directe regeling van de herstelkosten mogelijk is.