Fiat 500 Hybrid

Zeer zuinig en uiterst milieuvriendelijk: de Fiat 500 Hybrid

Mocht je nog twijfelen welke motor je moet kiezen voor je volgende wagen? Fiat heeft de juiste oplossing: de 500 Hybrid.

Hij is uitgerust met twee motoren, nl. een traditionele benzinemotor van 1.0 met 3 cilinders. Deze benzinemotor wordt aangevuld met een elektromotor die perfect samenwerken. 1 + 1 is hier meer dan 3. Je bent immers niet beperkt in je vrijheid door een gelimiteerd rijbereik van een volledig elektrische wagen. Je doet immers beroep op je benzinemotor en de batterij die opgeladen wordt tijdens het rijden.

Fiat 500 Hybrid De 500 Hybrid start via de elektromotor. Rijd je trager dan 30 km/u dan zorgt de 500 Hybrid voor een zgn. zeilfunctie. De benzinemotor schakelt zichzelf uit als je de voet van het gaspedaal haalt.

De combinatie benzinemotor/elektromotor zorgt voor een uitstoot die 20% lager is dan bij een gelijkaardige auto met enkel een benzinemotor. Beide motoren zorgen ook voor een hogere acceleratie en zijn opvallend stil.

Ook binnenin gaat de Fiat 500 Hybrid de milieuvriendelijke toer op: de stoelbekleding is gedeeltelijk gemaakt uit gerecycleerd plastic uit de oceaan. Het dashboard is uiteraard voorzien van de nodige aanduidingen van de beschikbare energie. De Samsung-hulpbatterij (die wordt opgeladen tijdens het rijden) werd reeds uitvoerig getest door gerenommeerde labo’s en is van het beste wat er op dat vlak te koop is.

De Fiat 500 Hybrid is nu al leverbaar in een rijkelijk uitgerust Launch Edition. Hij kreeg de speciale kleuren Verde Rugiada (zie foto bovenaan deze pagina) en Grigio Cortina. Ook een Pop en Lounge uitvoering is beschikbaar.
Er is nu al een nieuwe Fiat 500 1.0 Hybrid Pop vanaf 10.990 € incl. btw (overnamepremie inbegrepen onder voorwaarden). Kom hem proefrijden!